Az igazi Fogyókúra
hogyan legyen sikeres a fogyókúra...     
Összetevők


Összetevők részletesen! Mik is ezek?

A szervezet felépítéséhez nélkülözhetetlenek az aminosavak. Ezek alkotják az összes fehérjét a szervezetünkben. Tehát ha aminosavakat eszünk, azokból fehérjék lesznek. Ha fehérjét eszünk, akkor ellátjuk a szervezetünket aminosavakkal. A fehérjéket proteinnek hívjuk. Mivel elsődleges a szerepük, ezért van a nevükben a proto- (protos=első). Ezek feladata felépíteni a sejteket, izmokat, szerveket, és szinte mindent ebből épít a test, de ezek nem energiaforrások.

Az energiaforrások:

Zsírok, amelyek folyékony vagy szilárd formában találhatóak, mindenféle élelmiszerben, növényben és állati eredetű dologban. Ezek adnak jó minőségű energiát, amelyek hosszantartóak. Tehát nem rövidtávú energiaforrások. Szénhidrátoknak nevezzük a szénből és vízből felépülő molekulákat. A cukrok például egyszerű szénhidrátok, ezek többnyire édességek. Bonyolultabb kombinációi a keményítők, mint pl. a burgonya, kukorica. És igen bonyolult formában a rostok és a cellulóz tartozik hozzá. Ezek nagyon gyors, de rövid ideig tartó energiát szolgáltatnak a testnek. A cukrok a legegyszerűbb szénhidrátok. A felesleges szénhidrátokat a szervezet cukrokká, majd zsírrá alakítja, és így raktározza.
A rostok, amelyek a bonyolultabb szénhidrátok megfelelői, nem igazán emészthetőek, egyszerűen az emésztést segítik, a kevés kioldódó cukor által egy minimális energiát ad, de ez elhanyagolható. Ha csak krumplit és növényi rostokat eszünk, akkor attól nem lesz energiánk.

További összetevők:

Az összes szénhidrát cukorrá alakul az emésztés során, és bekerül a véráramba és így jut el a sejtekhez. Ezek a vércukrok. A szervezet zsírból is képes előállítani a szükséges mennyiséget. A szervezet egy következő fontos része a hormonok: a nyirok rendszer állítja elő ezeket, és szinte minden folyamatot ezek irányítanak. Ha a hormonok nem jól működnek, akkor a test sem működik jól! Mivel a hormonok egy összefüggő rendszer részei, a legkisebb változás is észrevehető hatással bír a szervezetben. A hormonok két csoportja a felépítő (anabolikus) és lebontó (katabolikus) hormonok. Ha az egyik csoport magas szinten van, akkor a másik lemegy, és fordítva. Ettől függ, hogy az evés során hízunk vagy fogyunk.

Az inzulin a vércukrot szabályozza (több feladata is van, de itt most ez a fontos) és a felesleget zsírrá alakítja a testben. Ellentétes hatású hormon párja a glukagon, amely a zsírt  bontja, és a zsírraktárakat nyitja ki.

Ha esetleg ez bonyolult volt, akkor járj utána pontosan, de  ez volt a legnehezebb rész! 

fogyókúra 1. lépés


HIRDETÉS

KAPCSOLAT

e-mail: center@b74.hu

Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény