Az igazi Fogyókúra
hogyan legyen sikeres a fogyókúra...     
Két hormonAz inzulin és a glukagon. Egyszerűbb, mint gondolnád!

Mivel ez a két hormon ellentétes hatású, azt kell tudnunk, melyik segít a fogyásban, és melyik okozza a túlsúlyt. Akár tippelhetnél is, de elárulom: a glukagon felelős a fogyásért, és az inzulin a hízásért. Nézzük hogyan:
aki sok inzulint kap, az éhesebb lesz, és hízni fog. Korábban az étvágytalanságot is kezelték vele, manapság nem tudom, hogy ez alkalmazásban van-e még. A glukagon adagolás viszont azt eredményezi, hogy a személy kevesebbet eszik és lefogy. Ennek a két hormonnak a szintje a testünkben befolyásolja az egészség és szellemi teljesítő képességet is. Valamint az energia szintet.

Inzulin:

A testünk energiát állít elő, ez egy ilyen "gép"; a működéshez cukrokat használ. Ha ez nincs jelen a táplálékban, akkor előállítja másból, például zsírból. És ez által az életbevágóan fontos funkciókat ellátja energiával. Amint a vércukor felemelkedik (étkezés után) a test azonnal eldönti, hogy mekkora mennyiség áramoljon szét, és mennyit kell tárolni, ezt az inzulin látja el. A túl sok vércukor káros a szervekre, és akinek az inzulin termelése nem jó, annak ezt orvosilag kell magához vennie. Különbem romlanak a szervei, és meghal. Tehát az inzulin fontos, mert szabályozza a cukrot. Eljuttatja a  sejtekhez a szükséges mennyiséget, feltölti az izmokban és májban lévő raktárakat, és a maradékot ZSÍROKKÁ alakítja. Hizlal. Az inzulin nem csak tárolja a zsírt, hanem le is zárja, azaz hizlal és úgy is tartja  testet. A tartós fogyáshoz ezt a hormont kontroll alatt kell tartanunk.

Glukagon:

Ennek a hormonnak teljesen ellentétes hatása van. Kinyitja a raktárakat, és zsírt éget el, valamint előállítja a szükséges cukrot, amelyre a testnek szüksége van. A helyes táplálkozáshoz és a jó fogyókúrához ezt a hormont kell aktivizálni, és látványos, valamint tartós hatást fejthetünk ki.

Értjük a két hormon viselkedését. És jöhet az étrend...

Összefoglalva: 

  • a szénhidrátok inzulint aktivizálnak, és elhízást okoznakfogyókúra 3. lépés
  • a fehérjék glukagont aktivizálnak és fogyasztanak
  • a zsírok és olajok nem befolyásolják ezeket a hormonokat

HIRDETÉS

KAPCSOLAT

e-mail: center@b74.hu

Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény